Frykter russisk påvirkning av 2020-valget

Senatets etterretningskomité frykter Russlands valghacking i 2016 var et ledd i å påvirke fremtidige valg. Samtidig krangler demokratene og republikanerne om hvilke tiltak som bør iverksettes.

Publisert Sist oppdatert

Det amerikanske Senatets etterretningskomité slapp 25. juli sin rapport fra etterforskningen av Russlands innblanding i presidentvalget i 2016. Rapporten er den første av i alt fem volumer komiteen vil slippe offentlig, og går spesifikt inn på russiske forsøk på å infiltrere de amerikanske valgsystemene. 

Senere volumer vil ta for seg Russlands bruk av sosiale medier til å påvirke velgere – et område hvor russisk innblanding kan ha fått folk til å endre mening, og dermed stemme – og de rundt 200 kontaktene mellom Russland og medlemmer av Trump-kampanjen.

Et døgn i forveien møtte spesialetterforsker Robert Mueller i Kongressen for å svare på spørsmål om hans etterforskning av russisk valginnblanding. Til Kongressen fortalte Mueller at Russland igjen jobber for å blande seg inn i amerikanske valg: «Det var ikke ett enkelt forsøk. De gjør det mens vi sitter her nå», sa den tidligere FBI-direktøren.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS