Eden Golan fra Israel rykket opp til andreplass på bettingselskapenes liste over favoritter til å vinne Eurovision etter gårsdagens semifinale.

Kan Israel vinne Eurovision?

Gårsdagens semifinale snudde opp-ned på mye. Et mulig scenario nå er at fagjuryene overkjører publikumsstemmene om å gi seieren til Eden Golan.

Publisert Sist oppdatert

Under NRKs oppvarming til Eurovision, «Adresse Malmö», ble en gruppe kjendis-musikere og to medlemmer fra «folket» sist fredag bedt om å vurdere et knippe av årets Eurovision-låter. Artisten Staysman syntes det var ubehagelig i det hele tatt å foreta en vurdering. Sandeep Singh mente det burde vært vist bilder fra krigen i Gaza, men innrømmet at Israel gjør det vanskelig, fordi Eden Golans opptreden og låt er så sterk. De proffe musikerne og kjendisene ga Israel labre poeng, mens den ene kvinnen som skulle representere folket, ga full score: 12 poeng.

Noe lignende kan skje i stort på lørdag. 

Etter gårsdagens semifinale er det flere tegn på at det er sterk publikumsmobilisering for Eden Golan. Det var tilløp til buing fra salen, og den belgiske kringkasterens fagforening avbrøt sendingen med en plakat som «fordømmer Israels brudd på menneskerettighetene» før artistene gikk på scenen. Israel ble likevel et av ti land som gikk videre til finalen, uten at prosentene av stemmene ble rapportert. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS