En fersk rapport fra The European Council on Foreign Relations (ECFR) viser blant annet at hele 80 prosent av indere ser på Russland som enten en «alliert som deler samme verdier eller interesser» eller som en «nødvendig partner». Her møtes Russlands president Vladimir Putin og Indias statsminister Narendra Modi i Sotsji i 2018.

Russland: ikke lenger viktig nok til å hates

Utenfor Europa er synet på Russland et helt annet. Iver B. Neumann mener det er slående hvor standhaftig det europeiske fiendebildet av Russland er, til tross for at Kina representerer en like viktig trussel.

Publisert

En rapport publisert av The European Council on Foreign Relations (ECFR) i forrige uke, viser hvordan krigen i Ukraina har bidratt til å samle folkeopinionen i Europa og USA i en felles front mot den russiske aggresjonen.

Størsteparten av amerikanerne og europeerne som deltok i undersøkelsen, mener at det er riktig å hjelpe Ukraina å vinne krigen. Over halvparten av de spurte både i Europa og USA, ser også at Russland er en fiende som vi er i konflikt med.

Samme rapport avslører imidlertid også at innbyggere i Kina, India og Tyrkia ikke ser på krigen på samme måte. Selv om flesteparten av de spurte riktignok foretrekker at Ukraina vinner, synes de det viktigste er at krigen slutter så fort som mulig, selv om det medfører at Ukraina må oppgi deler av sitt territorium.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS