Avslører mulige planer om angrep på Israel under Eurovision

Et israelsk TV-team gikk undercover i Malmø. I reportasjen fremkommer det mulige planer om angrep på artistene under Eurovision.

Publisert Sist oppdatert

Den kommersielle israelske nyhetskanalen Keshet 12 sendte et team til Malmøsist uke for å lodde stemningen før finalen i Eurovision som skal holdes i byen 7.-11. mai. Innslaget ble sendt på TV i Israel 10. og 11. april.

Teamet viste demonstrasjoner til støtte for Palestina og filmet flere verbale angrep på reporterne. I bydelen Rosengård var det mange flagg og plakater i butikker og i gatebildet. Reporterne intervjuet også politiet i Malmø som bekreftet at de vil ha skjerpet sikkerhet under arrangementet.

I innslaget på Keshet 12 tar reporterne med seg skjult kamera inn på gudstjeneste i Waqf-moskeen i Malmø. I samtale med sikkerhetsvaktene utenfor moskeen blir de advart mot å komme tilbake under selve arrangementet, fordi det angivelig vil bli gjennomført bombeaksjoner mot de israelske deltagerne. «Ikke kom hit [til Eurovision, red. anm.]», «de kommer til å sprenge det». Det er ikke helt klart hvorfor «ISIS» blir omtalt, men gruppen blir nevnt i dialogen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS