KULTUR

Cate Blanchett spiller hovedrollen i HBO-serien 'Mrs. America.'
Cate Blanchett spiller hovedrollen i HBO-serien "Mrs. America."

Antifeministen

Phyllis Schlafly kjempet mot likestilling og feminisme på 70-tallet. Hvordan ser hun ut fra et konservativt ståsted i dag?

Publisert Sist oppdatert

Forsiden på TIME Magazine (8. oktober 2018) var et bilde av noen av de mest kjente ordene fra den amerikanske Uavhengighetserklæringen. En liten, men ikke ubetydelig endring var lagt til i setningen: «That all men and women are created equal.» Kan amerikanske menn og kvinner noen gang virkelig bli likestilte? spurte magasinet.

E.R.A er grunnlovstillegget som forbyr diskriminering på grunnlag av kjønn. Det ble første gang introdusert for Kongressen i 1923 og i 1972 ble tillegget vedtatt av Kongressen og deretter godkjent av president Nixon. Etter den konstitusjonelle ratifiseringsprosessen blir et slikt tillegg formelt en del av grunnloven når det har blitt ratifisert av tre fjerdedeler av statene, det vil si 38 av dem.

De neste syv årene var det kun 35 stater som ratifiserte E.R.A. Det er den konservative aktivisten Phyllis Schlaflys kamp mot dette grunnlovstillegget som er utgangspunktet for Mrs. America.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS