KOMMENTAR

Flyktningleiren Moria har fått evig liv, til tross for at den faktisk ikke lenger eksisterer i den virkelige verden, skriver Aksel Fridstrøm.

Besettelsen om Moria

Flyktningleiren Moria finnes ikke lenger, men er gitt evig liv av politikernes og medienes søken etter forpostfektning og symbolpolitikk.

Publisert Sist oppdatert

Fremfor rullende TV-kameraer og fremmøtte interessegrupper ankom i går de første 35 av totalt 50 flyktninger Stortinget har besluttet å hente til Norge, etter en langvarig innenrikspolitisk debatt om forholdene i flyktningleiren Moria i Hellas.

Forutsigbar farse

Reaksjonene på hendelsen er forutsigbare: De aktørene som er tilhengere av en mer generøs flyktningpolitikk, uttrykker hvor flott det er at Norge har hentet akkurat disse 35 flyktningene – «endelig kommer de, men det skulle helst vært flere», uttalte Kjell Ingolf Ropstad om saken på Politisk Kvarter i går. Sylvi Listhaug på sin side raste mot beslutningen i samme sending og holdt mottaket av flyktningene opp mot kreftpasienter og barn som ikke får behandling for øyesykdommer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS