Høy arbeidsdeltagelse blant begge kjønn er grunnen til at vi har råd til den suverene foreldrepermisjonsordningen vi har i Norge.
Høy arbeidsdeltagelse blant begge kjønn er grunnen til at vi har råd til den suverene foreldrepermisjonsordningen vi har i Norge.

Rosa likestilling på skattebetalernes regning

Ja, mødre må gjerne få være hjemme med barna lenger enn ti måneder. Men da får de betale for det selv.

Publisert Sist oppdatert

I Bergens Tidende kunne man i går lese et hjertesukk fra en mor i permisjon. Kronikkforfatteren, Åshild Hjørnevik Vatshelle, spør seg om man ofrer mammarollen på likestillingens alter. Hun vil ha et samfunn der barna er viktigere enn jobben for mødre (min utheving) når barna er små.

«Jobben var interessant, barnet hadde det bra saman med far. Men eg hadde vondt i magen og kjempa med gråten. For alt eg ville, var å vere saman med barnet mitt», skriver Vatshelle.

Djevelen er i detaljene. Barnet hadde det bra sammen med far, vedgår hun, men det var trist for henne å være på jobb likevel. Med andre ord handler teksten kanskje egentlig ikke om barnets beste, som hun innledningsvis hevdet, men at hun selv synes det var bedre å være hjemme med barnet enn å være på jobb.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS