DEBATT

Rødt kjøtt

Ernæringsforskning er ikke som annen forskning

De som kritiserer de nye kostholdsrådene om 350 gram rødt kjøtt i uken, undergraver tilliten til forskning, påstås det. La oss se litt nærmere på ernæringsforskningen.

Publisert

Som forventet har det blitt mye debatt som følge av de nye kostholdsrådene der bærekraft skal inkluderes som et av parameterne. Mest debatt har det blitt av at de nye rådene vil anbefale et maksinntak av 350 gram rødt kjøtt per uke, mot 500 gram som er nåværende råd.

Reduksjonen kommer ikke som følge av at bærekraft er inkludert, skriver en av forfatterne av rapporten, men som følge av at ny forskning viser at det for helsas del kan være lurt å kutte ned på forbruket av rødt kjøtt.

Det er nærmest ikke måte på hvor høyt leder av Nordiske næringsstoffanbefalinger (NNR), Rune Blomhoff, går ut på banen i sitt forsvar av de nye kostholdsrådene. For de er basert på Vitenskapen, må vite. Stor V. I en artikkel i Aftenposten der forsker Benjamin Matthew Clarsen kritiserer grensa på 350 gram rødt kjøtt i uka, svarer Blomhoff:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS