VAR ‒ det beste med VM så langt

Det største problemet med videodømming (VAR) er at det ikke ble introdusert for 30 år siden. 

Publisert Sist oppdatert

Hovedkonklusjonen etter gruppespillet under årets VM, er at årets mesterskap er mer åpent enn på lenge, ja kanskje åpnere enn noengang tidligere. Forskjellen mellom de beste og de nest beste lagene er blitt mindre. Det er noe eksperter lenge har hevdet å observere, men det har aldri har vært enklere å se enn i år.

Resultatene bærer preg av det, og enda viktigere: Selve kampene slik de utspiller seg bærer preg av det. Det er ikke bare at det ikke finnes "enkle" kamper. Nå finnes det omtrent bare vanskelige kamper.

Dette er 30 år på overtid, men bedre sent enn aldri.

Denne utviklingen har bidratt til å gi årets VM en enorm spenning. Man kan som tilskuer føle at kampene lever, og har en ekstrem nerve, noe vi ikke minst var vitne til i siste runde med både Argentina og Tyskland. Der greide førstnevnte å karre seg videre minuttet før slutt, mens sistnevnte leverte en av tidenes største VM-overraskelser ved å ryke ut. De neste to ukene blir i så måte ekstremt spennende.

Gitt det faktum at VM er klodens største idrettsarrangement, skylder vi lagene og tilskuerne å gjøre hva vi kan for at mesterskapet blir avviklet og gjennomført på en rettferdig måte: I den forstand at spillets regler respekteres så langt som mulig. Vi kan selvsagt også håpe på fair play og god sportsånd, men et minstekrav er å gjennomføre kampene i henhold til reglene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS