FRA PAPIRUTGAVEN

Peak Frp

Vil en blankpusset profil sende Frp tilbake til nye høyder?

Fremskrittspartiets ledelse f.v.: Ketil Solvik-Olsen, Sylvi Listhaug og Terje Søviknes.
Fremskrittspartiets ledelse f.v.: Ketil Solvik-Olsen, Sylvi Listhaug og Terje Søviknes.
Publisert Sist oppdatert

Da Siv Jensen gikk av som partileder for Fremskrittspartiet i 2021, var det ikke til entydig hyllest: «Siv Jensen har gått av som partileder i dag! Ser at hun blir hyllet av partimedlemmer for sin innsats for Frp! For å ha brakt partiet ned fra ca. 30 pst til ca. 10 pst! Har jeg gått glipp av noe her?» spurte Eli Hagen retorisk på Facebook.

Selv om Eli Hagens oppspill til debatt om Fremskrittspartiets oppslutning nok først og fremst bør tolkes inn i en slags fremsnakking av ektemannen på Siv Jensens bekostning, er spørsmålet hun stiller interessant. Har vi gått glipp av noe her? Og i hvilken grad er det slik som Eli Hagen antyder, at fallet i Frps oppslutning de siste 10 årene kan forklares gjennom svak styring av partiet?

Grovt skissert finnes det to ulike tilnærminger til dette problemet. Den første tilnærmingen, som Eli Hagen er eksponent for, bygger på en slags evig optimisme med tanke på hva som er Frps velgerpotensial. Ut fra dette tankesettet er partiet som skapt for å være et parti med 30 prosents oppslutning så fremt partiets leder er den rette til å frembringe en slik suksess.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS