FRA PAPIRUTGAVEN

Helhet og det hellige

Hva mister man ved å ufarliggjøre Gud? I Komposisjoner av lys møter vi Guds nærvær gjennom et vakkert språk som mangler rom for mørket.

Publisert

Artikkelen er fra kulturseksjonen i Minervas kvartalstidsskrift nr. 2 i 2021. Tema for seksjonen er Guds nærvær og fravær.

I Elisabeth Thorsens debutroman Komposisjoner av lys blir vi raskt introdusert til det poetiske bildet som kommer til å gå som en rød tråd gjennom boken. Hovedpersonen Mette deler sin fascinasjon for Isaac Newton og hans bruk av et prisme for å spalte hvitt lys til farget lys. Lys som metafor er et viktig holdepunkt for henne, og er i seg selv et prisme hun forsøker å spalte og forstå verden gjennom.

Mette bor i Oslo og jobber som prest. Mannen og datteren jobber og studerer i København. Hun er alene, det er i midten av mars 2020; koronasmitte har kommet til Norge da romanen starter. Avstanden mellom henne og familien blir større enn den har vært før. Det blir også avstanden mellom henne og menigheten. Det settes strenge restriksjoner på gudstjenester, og kravet om hjemmekontor gjør at hun går inn i en helt annen tilværelse enn før, selv om hun tar enkelte sjelesorg-samtaler ansikt til ansikt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS