NYHET

– Jeg vet ikke om vi hadde hatt råd til elbilpolitikken og utfasingspolitikken, dersom vi avviklet. Å fase ut norsk oljenæring, ville vært verdens dyreste klimatiltak med diskutabel effekt, sier Tina Bru. Her flankert av statssekretær Odd Emil Ingebrigtsen (midten) og politisk rådgiver Tony Christian Tiller (t.h.)

– Avvikling av norsk olje kan bli verdens dyreste klimatiltak

– Vi er politisk ikke i nærheten av å sette en sluttdato for utvinning av olje på norsk sokkel. Debatten om sluttdato skygger for debatter som heller burde tas, sier olje- og energiminister Tina Bru (H).

Publisert

Fersk olje- og energiminister Tina Bru (H) sitter ved møtebordet på kontoret hun nylig overtok etter Sylvi Listhaug. På bordet står donuts og en kanne kaffe politisk rådgiver Tony Christian Tiller beskriver som sur, noe den knapt har rukket å bli. Det har ikke gått en måned siden Bru flyttet inn. I forkant rakk Listhaug å benytte kontoret i fire uker før Frp nok en gang truet med å forlate regjering, noe de denne gangen gjorde alvor av. Dette klarte verken Bru eller partifellene Peter Christian Frølich og Henrik Asheim å forutse der de satt på Stortingsloftet og spilte inn en ny episode av podcasten Stortingsrestauranten.

FrP har fått nok, og Høyre har igjen inntatt rollen som en litt frustrert tenåringsmor, skrev de. Hør ukens krisespesial!

– Det er litt sånn, det escalated quickly, sa Bru i episoden fra 16. januar.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS