Teltleiren til støtte for Gaza er anrettet rett foran Studentparlamentet på UiO.

– Vi ønsker at UiO skal avslutte institusjonelt samarbeid med israelske universiteter

Rektor advarer mot at jødiske studenter og ansatte kan oppleve utrygghet, men aksjonistene bak teltleiren på Blindern mener de har nulltoleranse for antisemittisme.

Publisert

Foran trebygningen som huser Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo står teltleiren til støtte for Gaza. Likheten med tilsvarende leire på flere campuser i USA er ikke tilfeldig ifølge arrangørene, som viser til at det delvis er ment som en støtteerklæring mot politiets inngripen mot flere av disse. På Columbia University aksjonerte nylig politiet mot demonstranter og arresterte dem. 

Aksjonen er gjort i samråd med universitetsadministrasjonen. Rektor Svein Stølen ved UiO kunngjorde 1. mai at «vi har nå mottatt en søknad om, og gitt tillatelse til at studentforeningen Studenter for Palestina får holde en demonstrasjon og sette opp telt på et avgrenset område nedenfor Villa Eika på Blindern».

Teltleiren er også en solidaritetsaksjon for palestinere på Gaza som er tvunget til å oppholde seg i telt under den pågående krigen mellom Israel og Hamas. I tillegg fremmer aksjonen ulike krav, slik som akademisk institusjonell boikott mellom UiO og israelske institusjoner. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS