NYHET

– Loven beskytter ikke mot saklig forskjellsbehandling

Det sier jusprofessor Geir Woxholth om innføring av vaksinepass i Norge. Han mener det er viktigere å unngå å innskrenke folks frihet enn å insistere på at alle skal behandles likt.

Publisert

Da statsminister Erna Solberg i Stortinget i dag la frem regjeringens plan for gjenåpning av samfunnet, nevnte hun flere ganger såkalt koronasertifikat. Bruk av et slikt koronasertifikat, eller vaksinepass, utredes nå av regjeringen, og vil innebære at den andelen av befolkningen som har fått vaksine mot koronaviruset slipper noen av smitteverntiltakene og dermed tidligere kan få en mer normal hverdag.

Danmark har innført vaksinepass, og i Storbritannia regner man med at en slik ordning vil få flertall i Parlamentet, skriver NRK.

En slik forskjellsbehandling av befolkningen der noen får bevege seg ut i samfunnet igjen, mens andre fortsatt må holde seg mer eller mindre isolert og unngå kulturarrangementer, utelivs- og restaurantbesøk, har skapt reaksjoner. FHI har tidligere advart om at et slikt vaksinepass kan oppleves som diskriminerende, mens Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol bekymrer seg for at man skaper et A- og et B-lag. I BT skriver kommentator Morten Myksvoll at «Det minste dei vaksinerte kan gjere, er å vente litt til saman med oss».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS