Trump vant ”folkeavstemningen”

Republikanernes seier i suppleringsvalget i Georgia i natt er en skuffelse for demokratene, men de har fremdeles håp om å gjenvinne flertallet i Huset neste høst.

Publisert Sist oppdatert

Nattens suppleringsvalg i Georgias 6. kongressdistrikt, utløst av at representant Tom Price ble utnevnt til helseminister, har fått stor nasjonal oppmerksomhet. Penger har strømmet til fra hele landet, særlig til demokraten Jon Ossoff, som mottok hele 25 millioner dollar, noe som gjør den til den dyreste kampen om et kongressdistrikt noen sinne. Valgdeltakelsen i Georgia ble da også uvanlig høy for et slikt suppleringsvalg.

Mobliseringen fra utenfor staten skjedde fordi valget ble sett på som en folkeavstemning om Trumps politikk. I etterkant mener flere at Ossoff i for liten grad gjorde valget til et nasjonalt valg.

Ossoff hadde tre budskap – kritikk mot Trump, som mange utenforstående riktignok mener var for forsiktige, forsikringer om at han var en moderat demokrat – det må til i sørstatene dersom det ikke handler om solid svarte distrikter, og på slutten angrep på republikanernes helseplan. Republikanerne snakket på sin side lite om Trump, men forsøkte å knytte Ossoff til venstreliberale Nancy Pelosi, som sannsynligvis igjen blir Speaker i Huset dersom demokratene vinner neste høst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS