En Tesla på en fotgjengerovergang i Paris. Foto: Alexander Baranov [CC BY 2.0]
En Tesla på en fotgjengerovergang i Paris. Foto: Alexander Baranov [CC BY 2.0]

På lag med næringslivet

Idar Kreutzer tror ikke det finnes én stor løsning på klimautfordringene, men at vi trenger tusen små beslutninger, på lag med næringslivet.

Publisert Sist oppdatert

For et år siden fikk Connie Hedegaard, tidligere dansk klima- og energiminister og EUs forrige klimakommisjonær, og Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge, i oppgave av regjeringen å lage en rapport om grønn konkurransekraft. Utvalget så på hvordan Norge skal kunne nå sine forpliktelser om 40 prosent reduksjon av klimagasser innen 2030 og være et lavutslippssamfunn i 2050. Rapporten ble lagt frem i slutten av oktober, men fikk overraskende lite oppmerksomhet.

Kreutzer er opptatt av at de ulike tiltakene må dra i samme retning.

– Hvis du har en vogn med fire hester og spenner en i hvert hjørne, kommer ikke vognen noen steder. Hvis du får hestene til å være på samme side av vognen skjer det plutselig litt mer. Norge spiller veldig mange roller, og vi har vært i en situasjon der klimapolitikken var klimadepartementets oppgave, og de drev med klimapolitikk, og alle de andre drev på med sitt. Nå beveger vi oss i en retning der flere av disse hestene kommer på samme side av vognene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS