Listhaug var ikke det eneste hinderet for KrF

Etter at Sylvi Listhaug forrige uke gikk av som statsråd, stilte mange spørsmålet om veien nå var åpen for KrF å tre inn i Solbergs regjering. 

Publisert Sist oppdatert

Listhaug har på mange måter vært symbolet på de store forskjellene mellom KrF og FrP både i politikk og retorikk. Det er bra for det ikke-sosialistiske samarbeidet at man ikke lenger har statsråder som angriper KrF for sin egen vinning. Samtidig blir ikke den politiske avstanden mellom KrF og FrP nødvendigvis mindre av det.

Om noe har den siste uken fått KrFs tillitsvalgte til å se at KrFs vippeposisjon ikke utelukkende er en drømmeposisjon. Selv om partiet har mye makt til å vippe flertallet, er posisjonen krevende. Partiet blir stående med ansvaret i mange saker, også saker som ikke styrker oppslutningen. Når man blir satt under press i alle saker, er det vanskeligere å prioritere, og å få frem egne seire.

Flere har nå etterlyst en raskere prosess for å stake ut en videre kurs for partiet. Dersom Knut Arild Hareide skal få med seg tillitsmannsapparatet sitt, må han nå få fortgang i prosessen han har startet på. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS