Frykt heller den paranoide lederen

Sjette sesong av Homeland viser med kraft hvorfor samtidige hendelser og aktuell politikk er uegnet til kunstnerisk virksomhet, men bærer likevel med seg et klokt politisk poeng.

Publisert Sist oppdatert

Mye kan sies om TV-serien Homeland, og det nevnes ofte at serien har passert middagshøyden. Jeg har gjennom alle sesongene likevel beholdt svakheten for både Claire Danes’ karakter og dobbeltagenter i CIA og Mossad, blandet med skumle terroristplot og eksplosjoner.

Seriens sjette sesong ble avsluttet på søndag, og tok for seg den nyvalgte presidenten Elizabeth Keane i ukene opp til innsettelsen. Sesongen hadde mange likhetstrekk med dagens politiske situasjon i USA. Presidenten, spilt av Elizabeth Marvel, møter sterk motstand etter valget for å være svak i møte med et tilsynelatende terroranslag i New York.

Atomavtalen med Iran tas også opp, og her må den samarbeidsvillige og fredsæle presidenten ta stilling til hvorvidt Iran samarbeider med Nord-Korea om anskaffelse av atomvåpen eller ikke. Det viser seg at krefter innad i etteretningsmiljøet kjemper for å avbryte avtalen, og det dukker opp falsifiserte vitnemål (med hjelp av Mossad, selvfølgelig) som bekrefter Irans samarbeid med Nord-Korea. Dette er i følge mesterhjernen bak det hele, etteretningssjef Dar Adal, til det beste for nasjonens sikkerhet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS