NRK Brennpunkts serie Ære har aktualisert spørsmål om æresvold og negative sosiale sanksjoner. Nå foreslår Høyre etableringen av en æreskriminalitetskommisjon, som skal vurdere tiltak.

– La oss huske at æresrelatert vold i stor grad handler om kultur, tillit og respekt for individers rett til å foreta selvstendige valg

Høyre gjør et nytt forsøk på å få flere tiltak på plass mot æresvold – denne gangen med nedsettelse av en ny kommisjon.

Publisert

Spørsmål om æresvold og negative sosiale sanksjoner har blitt sterkt aktualisert. NRK Brennpunkts serie Ære har skapt debatt og engasjement, med påfølgende debatter og innlegg. Nå foreslår Høyre etableringen av en æreskriminalitetskommisjon, som skal vurdere tiltak. Forslaget er fremmet av Erna Solberg, Tage Pettersen, Sandra Bruflot, Tina Bru, Mari Holm Lønseth og Mahmoud Farahmand.

– Situasjonen er akutt, og det må iverksettes flere tiltak umiddelbart, sier Mari Holm Lønseth til Minerva. 

Dersom forslaget blir vedtatt, skal æreskriminalitetskommisjonen selv vurdere hvilke tiltak som bør iverksettes, men det pekes blant annet på sammenheng med innvandring, gjengkriminalitet og religiøs ekstremisme som spesielt relevant. I tillegg skal bosituasjon og tilknytning til trossamfunn vurderes.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS