NYHET

Ny nestleder i Høyre? Nikolai Astrup fra Oslo stiller seg til disposisjon for å ta over etter Jan Tore Sanner.
Ny nestleder i Høyre? Nikolai Astrup fra Oslo stiller seg til disposisjon for å ta over etter Jan Tore Sanner.

Høyre må tenke nytt om politikk

NESTLEDERVALG I HØYRE: – Etter åtte år i regjering er det større behov for å tenke nytt om politikken enn det er når du har sittet i opposisjon lenge, sier Nikolai Astrup, en av tre kandidater som har stilt seg til disposisjon for det ledige nestledervervet i Høyre.

Publisert

Etter atten år som første nestleder i Høyre går Jan Tore Sanner av på landsmøtet i april. Kandidater til å ta over er Nikolai Astrup som representerer Oslo på Stortinget, Bård Ludvig Thorheim fra Nordland og Henrik Asheim fra Akershus. Valgkomiteen kommer antagelig med sin innstilling i løpet av februar.

– Vi er heldige i Høyre som har mange kandidater som kan bekle nestledervervet. Det blir opp til valgkomiteen å vurdere hvilken sammensetning av ledelsen partiet har mest behov for nå. Jeg har stilt meg til disposisjon og går inn i prosessen med lave skuldre, sier Astrup til Minerva, der han for øvrig har en fortid som ansvarlig redaktør.

– Jeg tror jeg har noe å bidra med. Jeg har lang erfaring med partiarbeid etter ti sammenhengende år i Oslo Høyres ledelse. Det å fortsette arbeidet med å bygge et sterkt lag og en vital organisasjon over hele landet, vil være en viktig oppgave frem mot valgene i 2023 og 2025, sier han.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS