Israelere i Jerusalem 14. april 2023

– Israelerne virker ikke skremte

Helge Øgrim rapporterer fra Israel for Minerva. Noe av det første som møtte ham var det storstilte angrepet fra Iran.

Publisert Sist oppdatert

Journalist Helge Øgrim ankom Jerusalem sist uke med planer om å dekke ulike sider av Midtøsten-konflikten for Minerva. Spørsmålene omfatter hvor håpet om en tostatsløsning står og hva som er ugjendrivelig endret med den pågående krigen i Gaza. Øgrim vil trekke linjer til tidligere opphold i Israel, på Vestbreden og i Gaza.

Han hadde såvidt rukket å ankomme Israel da amerikanske og andre kilder varslet at et iransk angrep på Israel var nært forestående.

– For å si det forsiktig, og kanskje litt eplekjekt, var det uvant å oppdage mye luftaktivitet sent på kvelden over Jerusalem. Ikke lenge etterpå – kanskje en time senere – kunne jeg se lysstriper og glimt over himmelen som et kjempestort fyrverkeri, kraftige enkeltbluss som steg opp gjennom himmelen. De eksploderte i store ildkuler med kraftige drønn. Jeg forstod at det hadde med Irans krigserklæring å gjøre. Angrepet på det iranske konsulatet i Damaskus fra Israels side 1. april var bakgrunnen og varslene gjaldt en gjengjeldelse for dette. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS