Få, men altfor mange

Spørreundersøkelser viser at andelen av britiske muslimer som støtter terror er liten. Men den er stor nok til å skape alvorlige problemer.

Publisert Sist oppdatert

Nye jihadistiske terrorangrep i England aktualiserer spørsmålet om hvor radikalisert den muslimske befolkningen er. På slutten av 2015 gikk jeg gjennom en del meningsmålinger om synet på terrorisme, hovedsakelig fra muslimske land, men også to fra Storbritannia.

Blant briter under 25 år viste det seg at en av syv hadde ”varme følelser” ─  hva nå det måtte bety ─  overfor IS i en måling Times publiserte i slutten av oktober 2015, tatt opp av Populus (tabell 11). Blant alle uansett alder var andelen 6 prosent, og tar man med de som gir IS karakter 6-10 på en skala fra 0-10. Undersøkelsen er ikke brutt ned på religion, og det er rimelig å tro at andelen er betydelig høyere for britiske muslimer.

En ICM-måling i august samme år (tabell 2) viste andre resultater, der 7 prosent av alle hadde en positiv oppfatning, men oppslutningen var sterkest blandet dem mellom 35 og 44 år.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS