NYHET

Denne uken mottok president Joe Biden en ny rapport om virusopphavet. Kina advarer ham mot å bruke denne politisk.
Denne uken mottok president Joe Biden en ny rapport om virusopphavet. Kina advarer ham mot å bruke denne politisk.

Kina varsler «motangrep» om landet blir anklaget for å ha forårsaket pandemien

USAs rapport om virusopphavet er forventet denne uken. Flere medier melder om at den ikke vil inneholde noen endelig konklusjon om hvordan pandemien startet. Samtidig tiltar det politiske spillet rundt rapporten.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken gikk den 90 dager lange fristen ut for Joe Bidens granskning av virusopphavet. Granskningen ble initiert av Biden i mai i år, der presidenten instruerte etterretningsbyråene å doble innsatsen for å spore virusopphavet. Han presiserte samtidig at både naturlig overføring og en laboratorielekkasje var sannsynlige forklaringer på hvordan pandemien startet.

På en pressekonferanse i Det hvite hus tidligere denne uken ble det bekreftet at Biden nå har mottatt rapporten, men at det vil ta noen dager å lage en offentlig versjon av denne.

Det er imidlertid allerede rapportert i flere medier om at arbeidet med rapporten ikke vil inneholde en endelig konklusjon med svar på hvordan pandemien begynte. «Rapporten kommer ikke til å konkludere om koronaviruset hoppet fra dyr til menneske, eller ved et uhell unnslapp fra et laboratorium i Kina», skrev Washington Post i går.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS