KOMMENTAR

De som er redde for at Joe Biden skal la seg kue av den radikale venstresiden, bør huske at han ble stemt frem av det demokratiske partiets moderate flertall nettopp for å demme opp for den radikale fløyen, skriver Magnus Nordmo Eriksen.

Nei, en president Biden vil ikke la seg kue av ytre venstre

Påstandene om at Joe Biden vil dyttes til siden og overlate styringen av USA til den radikale venstresiden, mangler rot i virkeligheten.

Publisert Sist oppdatert

Presidentvalget 2020 har vært en lang øvelse i anspenthet for mange av dem med interesse for amerikansk politikk. Med valgnatten 2016 friskt i minnet hjelper det lite at Joe Biden konsekvent har ledet på nasjonale målinger og i de fleste vippestatene. «Stol ikke på målingene» er blitt et mantra for mange ved årets valg.

I Norge er Donald Trump så upopulær at mediene i 2016 måtte skrape helt i bunnen av kommentatorbøtta og slippe Hans Jørgen Lysglimt Johansen inn i studio for å ha full representasjon i sendingene. På Stortinget var det kun daværende Frp-representant Ulf Leirstein som åpent backet Trump, og bare åtte prosent av landets befolkning sa de ville stemt på ham. I 2020 er det likevel nok av nordmenn som krysser fingrene for en gjentagelse av valget for fire år siden. Noen er helfrelste trumpister, mens andre er av den oppfatning at Trump nok en gang er den minste av to onder.

Blant en del av dem som faller inn under sistnevnte kategori, støtter en del seg til narrativet om at Biden ikke vil klare å stå imot presset fra ytre venstre. Satt på spissen går bekymringen ut på at en president Biden vil være en trojansk hest fylt til randen av woke interseksjonelle aktivister som vil avvikle kjernefamilien, starte jaktsesong på hvite, heterofile menn og forvandle USA til et stort kollektivbruk bestående av kumbaya-syngende, ikke-binære hippier. Eksempler på at Joe Biden kobles til ytre venstre finnes vi blant annet hos Document.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS