Ligg unna Støres russekort

Hvis alle skal svare for vitser de rablet ned som 19-åringer, ødelegger vi både ungdomstiden og politikerstanden.

Publisert Sist oppdatert

Jonas Gahr Støre fortalte en dårlig vits for snart 40 år siden. En lite alvorlig forbrytelse, som de aller fleste av oss slipper unna med. Men ikke Støre. Han har nemlig gjort den kardinalfeilen at han har skrevet vitsen sin ned. Hos VG kan vi i dag derfor lese om hva Jonas Gahr Støre skrev på sitt russekort da han gikk ut fra Berg videregående skole i 1979. Der står det at «Det er bedre å være rik og frisk enn fattig og syk».

Dette er informasjon avisen med fordel kunne spart oss for. Publiseringen av Støres russekort setter en uheldig presedens for hva man mener politikere og samfunnstopper skal måtte svare for. Ingen politikere kan forventes å bli humørløse med tilbakevirkende kraft, selv ikke Jonas Gahr Støre.

En av de viktigste kvalitetstegnene ved det norske samfunnet er at avstanden mellom folket og politikerne fremdeles er ganske lav, i det minste sett opp mot andre land vi vanligvis sammenlikner oss med. Oppslag om russekort bidrar til å forringe denne kvaliteten. Når politikerne blir bedt om å svare for uheldige bemerkninger de har fremsatt 20 år før de valgte et liv i politikken, skaper vi et arbeidsklima som 99 prosent av befolkningen vil oppleve som for ubehagelig til å delta i.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS