SPALTIST

Alle må holde seg hjemme – bortsett fra kjepphestene

Politikerne ser ingen problemer med å detaljstyre folks julefeiring. Å utvide åpningstidene i julen i tråd med faglige smittevernråd er derimot å tøye strikken for langt.

Publisert

«Hold dere hjemme», har vært kommandoen fra generallinjen i krigen mot pandemien. I den søte førjulstid, som i år ble igangsatt alt tidlig i november, gjør en ofte det; holder seg hjemme. Vi veksler rett nok mellom småkakebakst, julegavehandling, juleavslutninger med skole og jobb – men basen er i enda sterkere grad hjemme. Når nå utelivet er stengt, kulturarrangementene stengt og aktivitetsnivået hovedsakelig handler om å sette på en film via Chromecast, er det lett å følge generalenes ordre. Vi holder oss hjemme.

«Unngå å treffe folk», sier de også. Vi er faktisk der at det fra øverste hold i landets politiske ledelse nå kommer beskjeder om hvor mange som bør samles rundt middagsbordet på julaften. Vi skal egentlig ha det like ensomt som vi har hatt det en stund. Men de av oss som har noen å være sammen med kan ha litt flere folk innom inntil to ganger gjennom julen (f.eks. på nyttårsaften, i tillegg til julaften). Statsministeren håper hun kan feire jul som vanlig med søstrene sine og resten av familien, kunne vi lese i et intervju. «Men det skal være med en meters avstand rundt bordet.» Flaks å ha plass til slikt, tenker kanskje folk som bor i en treroms på 74 kvm. Og lar være å invitere familie og venner.

Folk tar ansvar

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS