Kampen om demokratiet

Søndagens valg i Honduras gir landet en mulighet til å løse den politiske krisen som har ridd landet siden president Zelaya ble avsatt i juni. Men det internasjonale samfunnet saboterer — og taperen er det honduranske folk.

Publisert Sist oppdatert

Søndagens valg i Honduras gir landet en mulighet til å løse den politiske krisen som har ridd landet siden president Zelaya ble avsatt i juni. Men det internasjonale samfunnet saboterer og taperen er det honduranske folk.

Minerva har tidligere dekket konflikten i Honduras gjennom flere artikler: Einar Bjørshol 25.  september , 6. juli , 1. juli og 24. april.   Jan Arild Snoen bl.a. 5. juli, 30. juni og 29. juni.

Den 28. juni 2009 ble Honduras president Manuel Zelaya fjernet fra makten av de militære i landet og sendt i eksil til Costa Rica. Jeg har tidligere, i en kronikk i Bergens Tidende, påpekt at avsettelsen av Zelaya kunne forsvares ut i fra konstitusjonen, men at måten dette skjedde på — med sterk militær innblanding og utsendelsen av presidenten — var kritikkverdig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS