NYHET

Joe Bidens pressesekretær Jen Psaki uttalte i går at Det hvite hus vil gå gjennom WHOs rapport så fort som mulig, for å gjøre seg opp en mening om funnene.

– For tidlig å trekke egne konklusjoner om virusopphavet

USA sitter på etterretningsopplysninger i motstrid til WHOs rapport, men detaljene i disse er ikke frigitt. På en pressekonferanse i går uttalte Jen Psaki at hun mener det er for tidlig for USA å trekke egne konklusjoner om virusopphavet.

Publisert

WHOs lenge etterlengtede rapport om virusopphavet skal presenteres senere i dag, men et utkast av rapporten er allerede lekket og gjengitt i flere internasjonale medier.

I den endelige rapporten skal WHOs granskningsgruppe på nytt ha konkludert med at de mener det er «ekstremt usannsynlig» at pandemien startet ved at viruset lekket ut fra et av Wuhans mange viruslaboratorier.

Konklusjonen fra WHOs granskningsgruppe står i motstrid til hva flere tidligere tjenestemenn fra Trump administrasjonen i det siste har uttalt. Tidligere direktør for CDC Robert Redfield uttalte i forrige uke at han mente et laboratorieopphav var den mest sannsynlige forklaringen på hvordan pandemien startet. Og Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Matthew Pottinger har uttalt at han anser det som «overveldende sannsynlig at pandemien oppstod som en form for menneskelig svikt».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS