NYHET

– Jeg tror Mongolia vil bli et enda bedre sted enn Sør-Korea

Mongolia har lenge ligget i skvis mellom de mektige nabolandene Russland og Kina. Nå vil man benytte muligheten invasjonen av Ukraina har gitt for å frigjøre seg fra Russlands kraftpolitiske jerngrep.

Publisert

– Russerne mener de kan invadere Ukraina fordi det var en del av Sovjetunionen. Hvor dumt er ikke det? Det er nesten som om vi skulle invadert Russland, Kina og alle landområdene øst for Karpatene, som hørte til det mongolske imperiet, sier Jargalsaikhan Dambadarjaa.

Vi er langt unna krigen i Ukraina, men nærme Russland. I Djengis Khans rike, Mongolia. Landet sør for Sibir som bestandig må områ seg når den russiske bjørnen beveger seg.

Økonomen, som mongolene kjenner som Jargal DeFacto, er en av steppestatens viktigste offentlige intellektuelle. I tillegg til å være grunnlegger av tenketanken De Facto Institute, driver han nyhetsstedet De Facto Gazette, som utgir artikler på mongolsk, engelsk, russisk, japansk, koreansk og mandarin. Etter at den russisk-ukrainske krigen blusset opp, gjenopptok han også det ukentlige tv-programmet De Facto Review.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS