SPALTIST

Leder i Oslo MDG, Einar Wilhelmsen har vært i kontakt med Venstre angående mulighetene for et samarbeid. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen/Zero/Flickr (CC BY 2.0)

MDG + Venstre = sant?

De siste dagenes tilnærminger mellom MDG og Venstre i Oslo har vakt oppsikt hos mange. Det kan være et frampek til grønne flertall i framtida, både nasjonalt og lokalt.

Publisert

Oslo MDG gikk til valg på fire nye år for det sittende byrådet i Oslo, og får etter alle solemerker også viljen sin. Men det sittende byrådet har heller ikke etter dette valget flertall aleine. Byrådet trenger et støtteparti – en rolle Rødt fylte i forrige periode. Denne uka kom nyheten om at MDG og Venstre har «snakket sammen». Begge partier virker å være åpne for å samarbeide med hverandre, for eksempel ved at Venstre tar Rødts rolle som støtteparti.

Vanskelig samarbeid

For mange grønne vil en eventuell skilsmisse med Rødt bli tungt. Mange av MDGs velgere og medlemmer føler nok et fellesskap med et annet radikalt parti som står litt på utsiden av det gode selskap i rikspolitikken. For mange aktive og veteraner i MDG er nok ikke en skilsmisse like overraskende.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS