KOMMENTAR

Å ødelegge et land med politikk

Hvorfor vil høyt utdannede, liberale og velmenende amerikanere sette munnbind på barnehagebarn?

Publisert Sist oppdatert

Hva gjør man om sidemannen på flyet har en litt slapp munnbind-bruk, og nesen synes? Hvis man allerede har sagt fra, og han har svart at munnbind er «lite effektive»? Og hvis man allerede har fortalt ham at «vitenskapen sier noe annet»? Ber man om å få bytte plass?

Spørsmålet figurerte på forsiden hos Washington Post i helgen, i avisens skikk og bruk-spalte. Og avisens skikk og bruk-ekspert Judith Martin (under pseudonymet Miss Manners) gir svaret innsenderen nok ønsket seg: «Hvis mulig. I det aller minste kan du lage et nummer ut av det overfor kabinpersonalet ved å spørre: ‘Kan jeg bytte sete? Jeg vil ikke leke politi overfor denne mannen, men jeg føler meg ikke trygg når hans munnbind ikke er riktig påsatt’.» Martin er likevel redd for at innsenderen «må utholde hans barnslige klager om at du sladret – men du vil i hvert fall gjøre det fra en tryggere avstand».

Også New York Times dekket spørsmålet i helgen, i sin spalte med spørsmål fra arbeidslivet. Hva gjør du hvis du skal på en arbeidsreise til «en del av landet som aldri har tatt pandemien alvorlig» og blir bedt om å ha et møte uten bruk av munnbind med en kunde? Kan du kreve at arbeidsgiver betaler for at du tar en karanteneperiode på hotell etterpå for å hindre at du smitter en immunkompromittert slektning?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS