KOMMENTAR

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap)

Ikke avlys julen helt ennå!

Det er lett å miste motet i møte med stigende smittetall og nye varianter. Men to og en halv gode grunner taler for at antall sykehusinnlagte snart vil begynne å synke.

Publisert

Det tegnes et dystert bilde, det er smitterekord, sykehustopper slår alarm, Trondheim innfører munnbindsplikt. Tromsø prøver – så langt uten hell – å innføre brede tiltak for uvaksinerte gjennom koronapass. I avisene skrives kronikker som krever nasjonale tiltak nå. Ordførerne på Vestlandet ber om det samme – og helseminister Ingvild Kjerkol går langt i å antyde at hun vil høre på dem. I Bergens Tidende skriver lege Ola Jøsendal at vi aldri skal vende tilbake til slik hverdagen var før pandemien.

Østerrike har allerede stengt ned, og i Tyskland mener helseministeren at situasjonen er mer alvorlig enn noen gang hittil i pandemien. Som om ikke det var nok, kom det i går nyheter om en ny virusvariant – formelt B.1.1.529, og med tilnavnet Nu – som har skutt fart i Sør-Afrika og som har noen foruroligende mutasjoner. Vaksiner og tidligere infeksjon vil trolig være vesentlig mindre effektive i å hindre smitte ved denne varianten.

Finnes ingen lys i enden av tunnelen? Får vi ikke feire en normal jul i år heller?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS