NYHET

Wuhans virologiske institutt
Wuhans virologiske institutt

Unnlot å rapportere om syntetiske virus fremstilt i Wuhan

Den britisk-amerikanske virusforskeren Peter Daszak gis fem dagers frist på å gi all informasjon til amerikanske helsemyndigheter om hvilke viruseksperimenter som er utført i Wuhan.

Publisert

I et brev sendt til den amerikanske kongressen opplyste visedirektør Lawrence A. Tabak ved The National Institutes of Health i går om at amerikanske helsemyndigheter ikke har mottatt fullstendige rapporter om fremdriften og resultatene av viruseksperimenter som helsemyndighetene har finansiert i Wuhan gjennom den ideelle organisasjonen Ecohealth Alliance.

Ifølge vilkårene for bevilgningen hadde Ecohealth Alliance ikke tillatelse til å utføre gain-of-function eksperimenter på koronavirus i Wuhan.

Vilkårene innbefattet også en bestemmelse om at dersom syntetisk modifiserte virus viste seg som mer enn 10 ganger (1 log) mer potente enn utgangspunktet, at eksperimentene måtte opphøre og at EcoHealth Alliance i dette tilfelle måtte rapportere tilbake til amerikanske helsemyndigheter om dette utilsiktede funnet og resultatet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS