NYHET

Blodpropp etter vaksinering i Norge og Østerrike stammer ikke fra samme produksjonsparti

Nordmenn som har fått blodpropp etter å ha blitt vaksinert med AstraZenecas vaksine, er blitt vaksinert med et annet produksjonsparti enn det som først ble suspendert i Østerrike.

Publisert Sist oppdatert

Blodpropp hos vaksinerte med AstraZenecas vaksine har ført til ulike reaksjoner i de europeiske landene. Storbritannia har besluttet å fortsette sitt vaksinasjonsprogram med vaksinen, mens blant andre Norge, Danmark og Tyskland har satt bruken på pause for å utrede om det finnes en sammenheng mellom vaksinen og blodpropptilfellene.

I Østerrike ble det først annonsert at man kun ville stanse bruken av et bestemt leveringsparti av AstraZenecas vaksine (nummer ABV5300), etter at to personer som var vaksinert med dette partiet opplevde tilsvarende alvorlige bivirkninger. Dette partiet, på om lag 1 million vaksiner, er distribuert internt i EU, men ikke Storbritannia, som får sine leveranser fra andre fabrikker.

Flere medisinske eksperter har derfor spekulert i hvorvidt de alvorlige bivirkningene som er oppdaget ikke knytter seg til bruken av AstraZenecas vaksine på generelt grunnlag, men at problemene er forårsaket av et defekt produksjonsparti.

Til Minerva kan Legemiddelverket imidlertid avkrefte at de norske tilfellene av blodpropp etter vaksinering knytter seg til bruken av det samme produksjonspartiet som er suspendert i Østerrike.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS