NYHET

Jeffrey Sachs er leder for Lancets koronakommisjon. Han er sterkt kritisk til hvordan amerikanske myndigheter har trenert arbeidet med undersøke opphavet til SARS-CoV-2 viruset

Jeffrey Sachs: Spor i jakten på koronavirusets opphav peker mot USA

Det prestisjetunge tidsskriftet The Lancet har sin egen koronakommisjon, ledet av professor Jeffrey Sachs. Nå refser han amerikanske myndigheter for å ha trenert granskningen av virusets opphav – og fremhever mistenkelige likhetstrekk mellom virusets genom og sekvenser studert i USA.

Publisert Sist oppdatert

I en ny forskningsartikkel publisert i det amerikanske tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences skriver den verdenskjente bærekraftsøkonomen Jeffrey Sachs og professor i molekylærbiolog ved Columbia University Neil L. Harrison om behovet for å granske amerikanske institusjoner for å finne opphavet til SARS-CoV-2 viruset.

Jeffrey Sachs er leder for koronakommisjonen som er nedsatt av det prestisjetunge medisinske tidsskriftet The Lancet. Denne kommisjonen har tidligere også påtatt seg ansvaret å granske opphavet til SARS-CoV-2 viruset, men Sachs la i fjor ned dette arbeidet som følge av interessekonflikter blant deltagerne.

Leder av den nå nedlagte granskningsgruppen, den britisk-amerikanske Peter Daszak, var nemlig i kraft av sin rolle som president i den amerikanske organisasjonen EcoHealth Alliance en nær samarbeidspartner av viruslaboratoriet i Wuhan, der Kina og USA samarbeidet om å fremstille syntetiske koronavirus i forskningsøyemed. Daszak har tidligere også deltatt i WHOs opphavsgranskning, men også denne gruppen har han blitt fjernet fra grunnet hans bånd til kinesisk virusforskning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS