Dit #metoo dro for å dø?

Var det til en bryllupsfest i Trøndelag?

Publisert Sist oppdatert

Først og fremst en beskjed til deg som helst ikke vil lese dette: Slutt å gjemme deg bak Resett. Kanskje Grande-saken aldri skulle vært offentliggjort. Men det er den altså, og tidsreiser er ikke oppfunnet enda.

Og det at det var folkefienden Resett som til slutt skrev ned det alle Norges medier allerede visste, endrer ikke fakta i saken. Himmelen blir ikke plutselig grønn fordi Resett skriver at den er blå, og de har ikke blitt tatt på faktafeil. Fakta blir heller ikke ikke-fakta selv om hele presse-Norge har kalt dem ondsinnede rykter. Det er derfor ingen skikkelig grunn til å tro at de kommer til å bli tatt i faktafeil denne gangen heller. Så la oss fortsette som om de har rett denne gangen også.

Et litt annet perspektiv

For nå har Resett fylt ut vårt bilde av kvelden med en grundigere beskrivelse. Den nye beskrivelsen gjør hele trakasseringssaken på bryllupet adskillig verre. Og de har plenty med førstehåndsvitner å vise til. Her er problemene, og her er situasjonen med en liten twist:

«38 år gammel mannlig rikspolitiker med stor samfunnsmakt sier «jeg vil ha kvinnfolk» og grafser aggressivt ti damer i skrittet før han ligger med en full 17-årig jente. Offeret hanvet gråtende på kjøkkengulvet. Men dette bør ikke få noen følger, ettersom jenta ikke jobbet i hans parti, og det var frivillig selv om det var dyp anger i etterkant.»

Dette er tre setninger du aldri kommer til å lese i noen norsk avis. Aldri. Noen. Sinne. Dette er noe alle som leser denne teksten vet. Og i den innsikten ligger problemet.

Løst fra taushetsavtalen

En annen ting alle som leser denne kronikken vet – og da mener jeg absolutt alle – er at om denne saken hadde en mannlig hovedrolleinnehaver, så ville et samlet pressekorps kastet seg over den nye beskrivelsen av kvelden med stor appetitt. Som de selvfølgelig burde!

Offeret i denne saken – selv om mange ikke ser på ham som et offer grunnet frivilligheten før samleiet – har nå nemlig løst Grande fra sin taushetsavtale. Det setter hun antageligvis lite pris på. I torsdagens Politisk Kvarter på NRK kan det herske liten tvil om at denne taushetsavtalen fungerte som et effektivt halmstrå for Grande da hun ble forsøkt utspurt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS