MOT VEGGEN

Ola Elvestuen fra Venstre ser en lys fremtid der elbiler etter hvert konkurrerer av seg selv, antagelig også uten fordelene bilene har i dag.

Elbiler vil konkurrere av seg selv

MOT VEGGEN: Venstre skriver i arbeidsprogrammet at de er elbilens forkjempere. De vil sikre elbilfordeler ut 2025 for å nå målet om at alt nybilsalg skal være nullutslippsbiler. Men hvor lenge vil elbilene trenge fordelene de har i dag?

Publisert

I en serie ukentlige saker dukker Minerva ned i utvalgte punkter fra de ulike stortingspartienes program før høstens valg. Punktene som listes opp ser ofte greie nok ut, sånn ved første øyenkast. Problemene starter når en spør seg selv hva som egentlig menes? Hva blir konsekvensene? Fantasien begynner å spinne. For å unngå at vi utvikler våre egne teorier, tipper over i spekulasjoner og inngir oss på forkvaklede Facebook-diskusjoner, går vi rett til kildene for å oppklare partiprogrammenes store mysterier.

Dagens parti er Venstre. Programmet har det lovende navnet Frihet og muligheter for alle, dagens utpekte politiker er Ola Elvestuen og temaet er en heit potet, nemlig elbiler.

Den neste stortingsperioden kan bli perioden da alle nybiler som selges i Norge, er elbiler. Venstre skriver at de er elbilens forkjemper og vil sikre elbilfordeler ut 2025 for å nå målet om at alt nybilsalg skal være nullutslippsbiler.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS