SPALTIST

Ukrainske flyktninger på grensen til Moldova 1. mars 2022.

Offentlig sektor trenger privat hjelp

Mens regjeringen skal utrede hvordan kommersielle aktører kan fases ut av velferden, er det nettopp de private som sikrer gode tjenester og beredskap. Krisetider viser at vi trenger godt samarbeid mellom offentlige og private aktører.

Publisert

Det norske velferdssamfunnet er bygget på et tett samarbeid mellom private, offentlige, ideelle og frivillige. Slik har vi bygget opp kapasitet og kvalitet, for eksempel i barnehagesektoren. Private og ideelle bidrar i stor grad til brukerstyrt personlig assistanse (BPA), som gir personer med stort hjelpebehov større frihet til å styre tjenestene og hverdagen selv.

Noen ganger når man hører på venstresidens holdning til de private, kan man få inntrykk av at offentlig sektor er feilfritt uten behov for hjelp fra andre.

Det har alltid fascinert meg hvordan Arbeiderpartiet tilsynelatende bruker ordet «fellesskap» som et synonym for «offentlig». La meg ta et eksempel: Helseminister Ingvild Kjerkol omtaler alltid helsetjenesten som «vår felles helsetjeneste», ofte med en henvisning til «vår felles offentlige helsetjeneste».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS