Blandet støtte fra de borgerlige til ramadangate i Oslo

Både Oslo Høyres ungdomsparti og byrådets borgerlige støttespillere er skeptiske til at kommunen skal være med på å finansiere ramadangate i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

«La oss få ein open diskusjon om offentleg sponsa ramadangate i Oslo før lysa vert tende», skrev nylig professor i kristendomshistorie Eivor Andersen Oftestad i en kommentar i Dag og Tid. Bakgrunnen er at det nye borgerlige byrådet i Oslo har besluttet å bidra til å dekorere en gate i Oslo i forbindelse med Ramadan, som i år vil sammenfalle delvis med vår påskefeiring. 

Byrådsleder Eirik Lae Solberg markerte seg allerede før høstens valgkamp som en forkjemper for denne ideen, inspirert av lignende dekoreringer under ramadan i London. Ramadanpynten skal etter planen skje i samarbeid med muslimske organisasjoner, men forslaget innebærer en kostnad for Oslo kommune. Dette skiller seg fra for eksempel julebelysningen, som i hovedsak besørges av handelsstanden.

Oslo Høyre står støtt bak byrådets forslag. Venstres Haakon Riekeles sier til Minerva at et samlet byråd står bak forslaget:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS