Per-Kristian Foss.

– Har utvist et svært dårlig skjønn

Jusprofessor Geir Woxholt retter skarp kritikk mot Riksrevisjonen etter at Per-Kristian Foss arbeidet med rapporten om Stortingets byggeprosjekt når han var inhabil.

Publisert Sist oppdatert

Som Minerva tidligere har avdekket, ledet Per-Kristian Foss i seks måneder Riksrevisjonens arbeid med revisjon av Stortingets byggeprosjekt. Det til tross for at Foss var inhabil i saken i kraft av at han satt som andre visepresident i Stortinget i perioden 2009-2012, da flere av de mest kritiske avgjørelsene for byggeprosjektet ble besluttet, herunder både valg av entreprisestrategi og i stor grad også prosjektets omfang.

Foss ledet formelt sett arbeidet med revisjonen av Stortingets byggeprosjekt fra og med Stortinget fattet vedtak om revisjonen den 20. desember 2016. Først den 23. mai 2017, da det nærmet seg ferdigstillelse av rapporten, ble Foss av Riksrevisjonens kollegium erklært inhabil.

Vedtaket om Foss’ inhabilitet medførte at nestleder i kollegiet, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, overtok saksansvaret og personalansvaret fra vedtaket om inhabilitet den 23. mai til rapporten ble fremlagt den 6. juni 2017. Rapporten ble utsatt 10 dager for at Schjøtt-Pedersen skulle ha mulighet til å gjennomgå grunnlaget og konklusjonene på nytt, da det var klart at disse var produsert under en inhabil leder av arbeidet. Tidligere har Foss bestridt at han på et tidligere tidspunkt burde meldt seg inhabil i arbeidet da han svarte på direkte spørsmål om dette til VG den 2 juni 2017:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS