NYHET

28 stortingsrepresentanter får varsel om endret skatt

Nesten 10 millioner pendlerboligkroner skulle vært beskattet, mener Skatteetaten i ny rapport. De varsler også tilleggsskatt for representanter som har fått tildelt pendlerbolig på feil grunnlag.

Publisert

I dag publiserte Stortinget en rapport fra Skatteetaten om endret skatt for stortingsrepresentanter som følge av at vilkårene for tildeling av skattefri pendlerbolig ikke er innfridd.

Rapporten klargjør i detalj etatens syn på det omstridte «merkostnadsvilkåret», som er grunnlaget for at Stortinget har latt så mange representanter få nyte godt av skattefritak. Stortingets administrasjon har nemlig hevdet at det ikke er nødvendig å ha kostnader på bostedet for å få skattefritak. Dette har vært særlig aktuelt for det såkalte «gutteromsunntaket», der stortingsrepresentanter, hvor Stortingets syn har vært at pendlerbolig likevel påfører representantene en kostnad de ikke hadde fra før.

Skatteetaten avviser denne tolkningen fullstendig, med henvisning til lovens både ordlyd, forarbeider og praksis. Etaten peker på at det hele tiden har vært lagt til grunn at «kostnader til bolig er noe som enhver voksen person typisk vil ha».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS