Helge Lurås, Sisa

Resetts personkampanjer er en trussel mot ytringsfriheten

Nettstedet Resett sier de vil utvide rommet for ytringsfrihet i Norge. I realiteten innskrenker de det.

Publisert Sist oppdatert

Påskeferien er en stille tid for mange nordmenn. Unntaket i år var for ansatte ved nettstedet Resett.no. Twitter-brukere fra venstresiden satte i gang en kampanje med å fortelle annonsører at de så annonsene deres på nettstedet. Mange bedrifter valgte å ta grep for å hindre at annonsene dukket opp på det sterkt kontroversielle nettstedet.

Hele spetakkelet endte som tema på NRKs Debatten, som tok diskusjonen om Resett – om de driver med journalistikk, om kampanjen mot dem var riktig, og om de er rasistiske. Debattprogrammet hadde spurt skribent Christopher Pahle om en gjennomgang av noe av det Resett hadde skrevet den siste tida. Det er mulig det var det første møtet med nettstedet for mange nordmenn, og mange satte nok kveldsmaten i halsen. Mye av nettstedets fremferd er drøy kost.

Resett tilhører en ny underskog av alternative medier som har tatt de vestlige demokratiene med storm. De nye mediene er tegn på den voldsomme polariseringen de vestlige samfunnene gjennomgår for tiden, der harde kamper om både verdier og sannheter har flyttet inn på nye arenaer på internett. Disse nye arenaene medbringer nye metoder, som setter det liberale demokratiet på prøve.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS