– Vi er fortsatt datterpartiet til Rødt

Den nye lederen i Rød Ungdom vil jobbe for revolusjon, men mot mer våpenhjelp til Ukraina og mot sionisme. Hun tror ikke skjulte grupper jobber for fraksjonering i partiet.

Publisert Sist oppdatert

Etter det som enkelte har omtalt som «et kupp», ble Amrit Kaur i helgen valgt til ny leder i Rød Ungdom (RU). Liv Müller-Smith Sivertsen måtte gå av etter å bare ha vært leder i ett år.

Amrit Kaur var en av fem som ble suspendert fra partiet i februar, etter anklager om å ha deltatt i en nettbasert diskusjonsgruppe kalt «marxistisk plattform». Landsmøtet i helgen omgjorde suspensjonen og kunne slik velge Kaur til ny leder. 

Kaur avviser også å ha tilhørt undergruppen i RU som kaller seg «Kommunistisk Enhet». Denne gruppens plattform varsler en langt mer radikal retning for ungdomspartiet. I plattformen deres (skrevet i januar 2021 og revidert to år etter) står det blant annet at «Fram mot det revolusjonære oppgjøret mellom arbeiderklassen og kapitalistklassen vil det kommunistiske partiet bygge opp den selvstendige kampevnen til arbeiderklassen og skape organer for arbeidermakt», og annen kjent, marxistisk terminologi. Kaur mener å ha fått støtte fra partiets kontrollkomité om at diskusjonsgruppen «Marxistisk plattform» har handlet i tråd med vedtektene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS