”Sarah Palins dager i rampelyset”

Reportasje: Samme dag som Sarah Palin drar til Iowa for å holde tale gjøres dokumentarfilmen om henne tilgjengelig i millioner av amerikanske hjem. Søker hun oppmerksomhet eller presidentembetet?

Publisert Sist oppdatert

Reportasje: Samme dag som Sarah Palin drar   til Iowa for å holde tale gjøres dokumentarfilmen om henne tilgjengelig i millioner av amerikanske hjem. Søker hun oppmerksomhet eller presidentembetet?

”Den eneste fellesnevneren i valgkampen så langt har vært alle overraskelsene, … og du må ha lest for mange mainstreamaviser for å konkludere med at hun ikke stiller.” Slik ser i alle fall Stephen K. Bannon det, mannen som har regissert Sarah Palin-filmen The Undefeated, som ble sluppet tidligere i sommer. Denne helgen gjøres den tilgjengelig i 80 millioner amerikanske hjem, og relanseringen sammenfaller med Palins tale på et Tea Party-arrangement i Iowa, før hun på mandag tar turen til New Hampshire. Medias søkelys rettes nok engang mot den tidligere visepresidentkandidaten, men kommer hun faktisk til å stille som presidentkandidat?

Filmen om Palin Stephen K. Bannon (57), som har bakgrunn fra Goldman Sachs der han i mange år jobbet med å finansiere ulike prosjekter i underholdningsbransjen, begynte først å lage sine egne filmer etter at han fylte 50. The Undefeated er den konservative filmmakerens sjuende film. På tross av sitt eget politiske ståsted innrømmer Bannon gjerne at det var Michael Moores filmer, og Moores unike evne til å kommunisere med publikum, som åpnet øynene hans for mobiliseringskraften som ligger i en politisk dokumentarfilm. ”Fahrenheit 9/11 hadde virkelig en stor påvirkning på presidentvalget i 2004, og det er nesten glemt hvor jevnt det valget faktisk ble på grunn av den filmen.” Bannon håper filmen om Palin kan endre folks oppfatning av den tidligere Alaskaguvernøren.  

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS