KOMMENTAR

Noam Chomsky er blant dem som advarer mot utviklingen i ytringsklimaet.
Noam Chomsky er blant dem som advarer mot utviklingen i ytringsklimaet.

Advarer mot innsnevring av debatten

150 amerikanske intellektuelle, mange av dem godt plassert på venstresiden som Noam Chomsky og Salman Rushdie, advarer i et opprop i Harper's mot en innskrenkende ytringskultur.

Publisert Sist oppdatert

I kjølvannet av den debatten om rasediskriminering og USAs historie som drapet på George Floyd utløste, har også mange som langt fra er rasister eller tilhører den ytre høyresiden blitt stemplet som uakseptable.

Minerva har tidligere skrevet om debattredaktøren i New York Times som fikk sparken for å publisert senator Tom Cottons kronikk og Obama-medarbeideren som fikk sparken fordi han retvitret forskning som tyder på at voldelige demonstrasjoner ganger republikanerne. Helt nylig har Steven Pinker blitt utsatt for et opprop fra mer enn 500 lingvister som vil ha ham fjernet fra Linguistic Society of America liste over distinguished academic fellows for en rekke tankeforbrytelser. Harry Potter-forfatter J.K. Rowling har over lenger tid vært utsatt for en kampanje fordi hun har avvikende syn på transpersoner.

For noen timer siden ble et opprop fra omkring 150 intellektuelle, journalister og forfattere publisert på nettsiden til Harper's Magazine under tittelen "A Letter on Justice and Open Debate".

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS