NYHET

Internasjonale undersøkelser viser at det er en økning i forekomsten av diskriminering av og angrep på religiøse minoriteter i store deler av verden, inkludert Europa, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V).

Regjeringen lanserer egen handlingsplan mot muslimhat

– Noen former for rasisme og hat er sterkere og mer målrettet enn det som er dekket av den generelle handlingsplanen fra 2019, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen lanserte onsdag en handlingsplan rettet mot diskriminering av muslimer. Planen kommer fordi diskriminering og hets av muslimer er et økende problem i Norge, melder regjeringen i en pressemelding.

«Det er et problem i vårt samfunn at ulike minoriteter blir utsatt for rasisme. Noen minoriteter er spesielt utsatt, blant annet jøder og muslimer. Vi har allerede en egen innsats for å bekjempe antisemittisme, og nå legger vi også frem en egen plan for å bekjempe diskriminering av og hat mot muslimer. Den kommer i tillegg til det øvrige arbeidet mot rasisme generelt», sa statsminister Erna Solberg.

Planen tar utgangspunkt i Granavolden-plattformen, utarbeidet av Høyre, Frp, Venstre og KrF, som stadfester at regjeringen vil «bekjempe rasisme, religiøs diskriminering, antisemittisme, sosial kontroll og fordommer basert på etnisitet».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS