KOMMENTAR

Herregud da, Aftenposten

Vi må faktisk tåle at statsråder er mennesker som havner i menneskelige, flaue situasjoner.

Publisert

I ettermiddag slapp Aftenposten nyheten om at minister for forskning og høyere utdanning Oddmund Hoel har klint med en ekspedisjonssjef i departementet. Dette slås opp med en lengre sak med intervjuer med både Hoel, ekspedisjonssjefen, departementsråden og statsministeren. 

Dekningen melder seg inn i en trend der mediene skal ettergå politikere i sømmene på jakt etter snusk og fanteri. Det er selvfølgelig en viktig samfunnsoppgave, og etter en rekke avsløringer av juks med pendlerboliger, skatt, tyverier og aksjehandel skal vi også være takknemlige for at vi har dyktige journalister som har avdekket forhold som er uforenlige med å være statsråd. 

Problemet er at iveren nå og da løper av gårde med dem, og at det skrives om forhold som ikke er i nærheten av å ha samme alvorsgrad. Er det kritikkverdig når en sjef kliner med en underordnet? Ja, det kan det være: Som vi har sett etter #metoo (strengt tatt burde vi sett det før) kan det være ujevne maktforhold som kan gjøre det vanskelig å sette grenser, det kan få uheldige konsekvenser på arbeidsplassen i ettertid og så videre. I tillegg kommer det mer private spørsmålet om personlig moral dersom de involverte har partnere på hver sin kant. I hvilken grad pressen skal undersøke personlig moral, er et spørsmål i seg selv. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS