NYHET

Navalnyj oppretter fagforening for straffanger

Den fengslede russiske dissidenten skriver på Twitter at han forsøker å gjøre det beste ut av situasjonen og at fagforeningen allerede har skapt positiv forandring.

Publisert

Den russiske opposisjonspolitikeren og samvittighetsfangen Aleksej Navalnyj ble tidligere i år flyttet til et høysikkerhetsfengsel for å sone dommen på ni år for underslag. Navalnyj, som ble arrestert i januar 2021, er kjent for å bruke kreative metoder for å avdekke korrupsjon, maktmisbruk og menneskerettighetsbrudd begått av Vladimir Putin og Russlands maktelite. Han har også forsøkt å stille som presidentkandidat.

Nå ser det også ut til at han kan føre opp fagforeningsleder på CVen. På Twitter torsdag skriver dissidenten nemlig at han har startet Promzona, en fagforening for borgere ansatt i fengselssystemet.

Navalnyj forklarer at han selv er ansatt i fengselet, som syer. «De som har fulgt aktiviteten min, vet at jeg er en stor tilhenger av fagforeninger. Det er veldig viktig å presse på for bedre lønninger og arbeidsvilkår.»

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS