NYHET

Rune Berglund Steen om dobbeltmoralanklager: – Ganske drøyt

Da ARS-lederen gikk ut mot Per-Willy Amundsens insinuasjoner om «voldsvenstre», anklaget Nina Hjerpset-Østlie ham for å ha gjort det samme selv.

Publisert

Etter at SIAN-medlem Dan-Eivind Lid ble funnet død i helgen og politiet beskrev dødsfallet som mistenkelig, advarte Per-Willy Amundsen – stortingsrepresentant og tidligere justisminister – mot «voldsvenstre».

Amundsen uttalte at vold fra venstresiden er et underkommunisert problem i Norge. Utspillet skapte sterke reaksjoner, blant annet fra leder av Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen. Han mener at det er «uansvarlig å spekulere» på den måten Amundsen gjorde: «Det blir enda drøyere når spekulasjonene brukes som et politisk angrep på meningsmotstandere.»

Nå hevder Nina Hjerpset-Østlie, redaktør for Gjenstridig.no, Berglund Steen gir uttrykk for en dobbeltmoral, med et sett regler for antirasister og et annet for eksempel for Fremskrittspartiet: På Facebook viser hun til en statusoppdatering fra Berglund Steen knyttet til en drapssak i Dresden i Tyskland, der en eritreisk asylsøker ble stukket i hjel. Drapet skjedde ikke så lenge etter omfattende Pegida-demonstrasjoner i Dresden, men viste seg ikke å ha noen tilknytning til disse. I statusoppdateringen later Berglund Steen til å knytte drapet til Pegida. «Det er så galt, uansvarlig og drøyt å forhåndspekulere i drapssaker, serru. Men det er bare hvis spekulanten er fra FrP og offeret er etnisk norsk, altså. Er offeret innvandrer fra Afrika og spekulanten fra ARS, derimot...», skriver Hjerpset-Østlie.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS