KOMMENTAR

Dessverre ser det ut til at Anne Lindboes oppspill ender med at alle er hjertens enige om at ansattes antatte følelser skal veie tyngre enn viljen til å øke kvaliteten på eldreomsorgen, skriver Magnus Nordmo Eriksen.

Korrekt kritikk om ufaglærte

Anne Lindboe burde ikke beklaget at hun delte et sitat om ufaglærtes kompetanse i eldreomsorgen. Den som ikke kan snakke om et problem, kan heller ikke løse det.

Publisert

Oslo Høyres ordførerkandidat Anne Lindboe skapte kontrovers mandag, da hun delte en Instagram-story fra partiet på sin egen konto. Saken dreide seg om eldreomsorg i kommunen, og i storyen sto det:

«Det er for mange ufaglærte som ikke kan noen ting. Og noen har også veldig dårlig språk. Det må man gjøre noe med, for det kan være farlig». 

Det er tross alt valgkamp, og en venstresiden reagerte like indignert som forventet. Leder i Fagforbundet og medlem i Arbeiderpartiets sentralstyre Mette Nord raste i VG: «Jeg synes det er så respektløst å snakke sånn om flere titalls tusen arbeidstagere på landsbasis, som vi ikke hadde klart oss uten. Denne måten å omtale verdifull arbeidskraft på er sjokkerende.» 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS